Силната буря Малик, която премина през Европа, взе още жертви -

...
Силната буря Малик, която премина през Европа, взе още жертви -
Коментари Харесай

Свирепа буря взе жертви в Германия и Чехия

Силната стихия " Малик ", която мина през Европа, взе още жертви - с изключение на във Англия също в Германия и Чехия.

Бурята мина в събота вечер през северната и източната част на Германия. Силните ветрове лишиха живота на един човек, а двама бяха ранени, съобщи Франс прес.

Железопътният трафик на далечни дистанции бе спрян отчасти в Хамбург, Берлин и Бремен. И през днешния ден не е изцяло възобновен, защото има паднали дървета и клони по линиите.

В Белиц, покрай Берлин, 58-годишен мъж почина при рухването на билборд, който е бил отвеян от вятъра, до момента в който мъжът се разхождал с приятелката си, оповестиха локални медии, цитирайки полицията. В Бремен падна дърво и рани тежко минувач, заяви пожарната. В провинция Мекленбург-Предна Померания бе ранен моторист, блъснал се в паднало на пътя дърво.

10 автомобила се блъснаха в паднали дървета и клони в региона на град Нойбранденбург. Много спрели коли също бяха изпотрошени от паднали дървета.

Хамбург също бе обиден от неприятното време. Прочутият рибен пазар на крайбрежната улица на р. Елба бе наводнен.

През Чехия мина вихър с пориви напразно, достигащи тук-там до 185 км/ч. Чешката телевизия заяви, че поради стихията без ток са останали 31 000 семейства.

Силният вятър събори дървета и аргументи вреди по електропроводи и сътвори проблеми с превоза в цялата страна, съобщи ТАСС.

Съобщава се за погубен човек от срутена стена. Близо до град Бржецлав в югоизточната част на страната паднали дървета блолкираха интернационалния експрес, идващ маршрута Будапеща-Прага. В него са блокирани 70 пасажери. Работата по разчистването на железопътната линия продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР